Za one koji zimi ne žele samo skijati, nego traže i druge izazove, Zillertal je idealna destinacija

Adrenalina zasigurno ne nedostaje u Hochfügenu, jednom od najviših skijališta u Austriji, koje se prostire na nadmorskim visinama od 1500 pa sve do 2500 m. Smješteno u visokoalpskoj kotlini, ovo skijalište osim sigurnog snijega tijekom čitave zimske sezone i skijanja pod ugodnim sunčevim zrakama, ima i dodatnu ponudu. U njoj je Snowpark Lamark, koji se sastoji od 3 linije i ukupno 13 elemenata, kao i Fun Line Hochfügen – kombinacija staze, cross i snow parka. Do oba zabavna parka u skijalištu Hochzillertal može se doći sjedežnicom, a Betterpark, ukupne dužine od 320 m, posjeduje i vlastiti lift. I za početnike i za profesionalce, kao posebna preporuka, u ponudi je novi fun slope kod Hirschbichl-lifta u Zillertalu, prije svega zbog odličnih staza i bajkovitog pogleda. Dodatni highlight je VIP gondola, koja se može rezervirati i individualno, s ultramodernom kabinom od LEITNER ropewaysa. Interijer ove luksuzne gondole iz kolekcije BMW Individual, opremljen je kožnim sjedalima s masažnom funkcijom i multimedijalnim sustavom iz BMW 7 limuzine.

Savršena zabava na dubokom svježem snijegu

Ova je destinacija posebno popularna među freeriderima, iz razloga što se, zbog njezina položaja u kotlini, uvijek nađe pokoji obronak s dubokim snijegom. Za sigurno i savršeno uživanje na dubokom svježem snijegu, ljubiteljima snježnih sportova na raspolaganju su sve potrebne informacije, kao i razni tečajevi. Moderne informacijske ploče, digitalni checkpointi za upozorenje od lavina, tečajevi freeridea i besplatni skiguides, tijekom 15 vikenda svakako će uljepšati život brojnim zaljubljenicima u zimske sportove. Zbog svojih visokih standarda ovo se skijalište etabliralo kao glavno središte međunarodnih freeride profesionalaca.

CAT skijanje kao u Kanadi

Priliku za izlet iznad vlastitih granica nudi CAT skijanje, uz prethodnu najavu dva do šest sudionika. Sa staze s ugrađenim sjedalima iz lifta, gusjenica vodi ranoranioce onamo kamo inače može samo helikopter. Dok se svuda oko vas proteže blještavo snježno prostranstvo, imate osjećaj kao da ste u Kanadi. Uz vodiča i odgovarajuću opremu nema straha za sigurnost: nezaboravan doživljaj na skijama u jedinstvenom okruženju planinske tišine, može započeti. Nakon što pod zrakama jutarnjeg sunca povuku „first line“ na obronku prekrivenom dubokim snijegom, skijaše nadalje prati samo oblak snježne prašine.

www.best-of-zillertal.at

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)