„Mölli“ vas zove: novi snijeg, skijaške zvijezde i atraktivne cijene na početku sezone

Skijanje na prhkom snijegu može početi: glečer Mölltaler nudi idealne uvjete za bavljenje zimskim sportovima. Na jedinom glečeru u Koruškoj već sada treniraju profesionalni skijaši.

Najbolji uvjeti za idealan doživljaj na skijama su novi snijeg, savršeno pripremljene staze i optimalna prometna povezanost. Sve to, uza zajamčeni snijeg, čini ovaj glečer jednim od najpopularnijih mjesta za skijanje u Austriji. Staze ukupne dužine od 17,4 kilometra nalaze se na visinama od 2108 do 3122 metra. Izgleda da se glas o takvim idealnim uvjetima već proširio, jer se upravo na glečeru Mölltaler za novu sezonu pripremaju i međunarodne skijaške zvijezde iz njemačkog (DSV) i austrijskog (ÖSV) skijaškog saveza.

No, velik broj slavnih osoba na skijama nije jedini razlog zbog kojega mnogi vole doći na glečer Mölltaler. To je, naravno, i njegova dostupnost. Skijaše i snowboardere očekuje čak 17 staza, među kojima su i široke dionice za carving te najviši spust u Koruškoj na kojemu se vozi FIS utrka. Osim toga, glečer Mölltaler ljubiteljima off road staza već sada nudi idealne uvjete za skijanje po netaknutom snijegu. Usto se očekuju i nove snježne padaline.

 „Mölli“, kako glečer Mölltaler od milja nazivaju njegovi obožavatelji, jamči savršene staze za početnike i iskusne skijaše, po obiteljskim cijenama. Cijena za djecu (50% niža od cijene za odrasle) vrijedi za djecu i tinejdžere od šest do 18 godina.  Djeca mlađa od šest godina mogu skijati besplatno. Obitelj s više od dvoje djece u dobi između šest i osamnaest godina, dobiva besplatnu skijašku propusnicu za svako sljedeće dijete mlađe od 18 godina. To nema nigdje drugdje u Austriji.

Brojevi i ostali podatci o glečeru Mölltaler

•  jedini glečer u Koruškoj na kojemu je moguće skijanje

•  sezona traje od sredine lipnja do početka svibnja, 320 dana u godini

•  nadmorska visina između 2108 i 3122 m

•  ukupno 17 staza (i najviša staza u Koruškoj na kojoj se vozi FIS spust)

•  Cijena za djecu (50 % niža od cijene za odrasle) vrijedi za djecu i tinejdžere od šest do 18 godina. Djeca mlađa od šest godina mogu skijati besplatno. Obitelj s više od dvoje djece u dobi između šest i osamnaest godina, dobiva besplatnu skijašku propusnicu za svako sljedeće dijete mlađe od 18 godina.

Sve informacije o skijalištu na glečeru Mölltaler dostupne su na www.gletscher.co.at.

Zahtjevni skijaši, freerideri i ostali željni dobre zabave, otkrit će u „Prvoj regiji za odmor Fügen-Kaltenbach“ u Zillertalu svoj savršeni osobni zimski raj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)