Smještena u impozantnom planinskom krajoliku Istočnog Tirola, Gradonna **** ubrzava srce svakog sportaša. Zimska zabava počinje direktno ispred hotela, jer se odmaralište bez automobila nalazi neposredno na spustu u dolinu skijališta Großglockner Resort Kals-Matrei.

Sigurnost i avantura u kombinaciji sa suvremenošću i tradicijom međusobno se nadopunjuju u odmaralištu Gradonna **** Mountain Resort u Kalsu. Okruženo planinskim krajolikom Istočnog Tirola, odmaralište ubrzava otkucaje planinarskih i skijaških srca. Još jedna posebnost: opušteni skijaški dan završava točno ispred ulaznih vrata. Izravna veza sa skijaškim područjem Großglockner Resort Kals-Matrei, vlastita škola skijanja i usluga skijaških propusnica, kao i besplatni skijaški poligon za početnike pružaju ekskluzivno okruženje za bezbrižnu zabavu na snijegu. Za zaljubljenike u zimu tu su i zanimljiva staza za skijaško trčanje, avanturističko sanjkalište i mnoge druge sportske aktivnosti. Uz bogati buffet doručak s regionalnim namirnicama, popodnevni zalogaj i vrhunske menije od 5 sljedova, uključen je i pristup spa centru.

Planinsko odmaralište bez automobila Gradonna **** Mountain Resort iznad Kalsa na planini Grossglockner impresionira  vizionarskom arhitekturom pomaknutom od alpskih klišeja. Odmaralište je nominirano za Državnu nagradu za arhitekturu 2014. godine, te je osvojilo nagradu Tirolska drvena građevina 2015. godine.

Svijet odmora na 1.350 metara nadmorske visine. Poput brdskog seoceta, 41 planinska koliba leži rasuta oko vrhunskog hotela s četiri zvjezdice. Kubični oblici prekriveni šindrom ariša i s u potpunosti ostakljenim pročeljima cijelom prizoru daju upečatljivu crtu. Pogled prema van otkriva sjaj zimskog svijeta Velikih Tura svugdje oko Grossglocknera, a pogled prema unutra jasnu komunikaciju oblika i boja kao i prirodne materijale poput bora, smreke, kože, lana, lodena i kalser-mramora. Na javnim mjestima odmarališta posjetitelje privlače naturalističke figure od borovine u prirodnoj veličini istočno-tirolskog umjetnika Petera Niedertscheidera. “Energetske slike” Birgit Schröttner-Thurner napravljene od samoniklih biljnih boja šire dobre vibracije.

Smještajne jedinice u Mountain Resort Gradonna **** obuhvaćaju apartmane veličine do 57 m2 ili planinske kolibe površine i do 120 m2 za do osam osoba. Sve sobe imaju svoju “vizionarsku” zonu za opuštanje, balkon, terasu ili atrij sa svježim zrakom na kojem se možete opustiti i napuniti pluća. U hotelu se nalazi 3.000 m2 spa područja (Relax Guide 2 ljiljana/15 bodova), Dječji klub u prirodi (od 3 godine, dnevno do 12 sati) s novim programom za mlade “Prirodno Cool sa 12+”, sportska trgovina, dućan s delicijama i restoran, u kojem se poslužuju specijaliteti suvremene kuhinje temeljene pretežno na lokalnim proizvodima. U odmaralištu se nalazi poligon za skijaše početnike, ulaz na stazu za skijaško trčanje, dućan za iznajmljivanje skija i sportska trgovina. Staze prema najvećem skijalištu u Istočnom Tirolu vode direktno pored odmarališta Gradonna **** Mountain Resort.

Svi objekti opskrbljuju se vodom iz izvora pitke vode planinskog lanca Velike Ture. Organska toplina dolazi iz vlastite tvornice drvnih strugotina. U luksuznom odmaralištu nema automobila zahvaljujući podzemnoj garaži, na stanici za punjenje električne energije moguće je besplatno napuniti električni automobili i električni bicikl. Gosti koji dolaze vlakom bit će besplatno prevezeni od željezničkog kolodvora Lienz hibridnim automobilom. Kao luksuzni hotel s posebnim naglaskom na zaštitu okoliša i održivost odmaralište Gradonna **** Mountain Resort dobilo je nagradu Green Luxury Award 2014 i odlikovanje “Europe’s Leading Green Resort 2015”, jednu od najprestižnijih turističkih nagrada na svijetu.

Gradonna **** u Kalsu na Grossglockneru na vratima Nacionalnog parka Visoke Ture nudi savršene uvjete za opuštajući san: miris svježih pinija, čist i svježi alpski zrak u kombinaciji s mirnoćom prirode čine idealno utočište u podnožju planine Grossglockner. Gostima na raspolaganju stoje dva istinska stručnjaka za spavanje. Uz individualne razgovore i pripreme od strane Schlaf-gut© sommeliera svi opušteno dospijevaju u zemlju snova.

www.gradonna.at

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)