Skijaška regija Alpe Cimbra u Folgariji-Lavarone i Lusèrnu, nalazi se u pokrajini TRENTINO i dio je SKIRAMA grupacije.

Do Alpa Cimbre se može doći automobilom ili vlakom, ali i avionom, u neku od zračnih luka sjeverne Italije. Planinsko odmaralište u Trentinu udaljeno je oko sat vožnje od zračne luke u Veroni, sat i 45 minuta od zračne luke u Veneciji te 2 sata od milanske zračne luke, što olakšava dolazak.

Alpe Cimbra Skiarea sa 104 km staza, pravi je raj za skijaše: od djece koja započinju prve korake na snijegu, do iskusnih skijaša i profesionalaca koji svake godine biraju staze kod Folgarije i Lavaronea za trening prije Svjetskog skijaškog kupa.

Budući da uvijek ima snijega (prirodnog ili umjetnog) i da su staze savršeno pripremljene, američka skijaška reprezentacija, predvođena Tedom Ligetyjem i Tommyjem Fordom, odabrala je Skiareu kao jedinu bazu za trening u Europi. A Mikaela Shiffrin, jedna od najboljih skijašica svih vremena, koja se prošle godine spuštala padinama ovog skijališta, izjavila je da se na Alpama Cimbra osjeća kao kod kuće.

Zahvaljujući brojnim obiteljskim i rezidencijalnim hotelima, s uslugama prilagođenim djeci te dječjim parkovima i vrtićima na skijaškim padinama, ali i odličnim školama skijanja za djecu, Skiarea je postala top destinacija za obiteljsko skijanje.

Osim skijanja, gostima su zimi na raspolaganju i aktivnosti na otvorenom: sanjkanje na saonicama koje vuku psi, vožnja biciklom po snijegu, jahanje na konjima po snijegu, hodanje na krpljama, offroad skijanje, skijanje na ledu, klizanje u zatvorenom ili na jezeru Lavarone, tubing, sanjkanje, kao i nezaboravno iskustvo odmora i relaksacije u wellnessu nakon dana provedenog na snijegu. Zbog izloženosti padina suncu i velikog broja sunčanih sati, s malo jakog vjetra, te brojnih plavih staza i bogatog zabavnog programa, vaša će djeca uistinu uživati. Izvrsnu kombinaciju za one koji vole ski safari i traže odmor na snijegu, predstavlja i 100 km crnih, plavih i crvenih staza u Trentinu. Osim uzbudljivog skijanja, očekuju ih i ukusna jela domaće kuhinje u planinskim restoranima na velikoj nadmorskoj visini, uz prekrasan pogled na Brenta Dolomite.

Skijanje, prekrasna priroda i gastronomsko iskustvo čine odmor na Alpama Cimbra uistinu posebnim.

Ipak, snježni dani na Alpama Cimbra time ne završavaju. U popodnevnim satima pođite u ugodnu šetnju karakterističnim središtem Folgarije – tipičnog alpskog mjesta. Možete se zaustaviti u nekoj od trgovina, posjetiti neki od restorana, ili se prepustiti uživanju u wellness centrima i hotelskim lječilištima.

Ako vas na kraju dana ne svlada umor, zaputite se ratrakom ili motornim saonicama do neke od planinskih koliba. Ondje ćete uživati u tipičnoj večeri ispred kamina uz čarobnu atmosferu, s pogledom na snijeg koji svjetluca na svjetlosti vatre…

Onima koji za svoj zimski odmor odaberu Alpe Cimbra, jedina briga je spakirati kufer, a sve ostalo već je spremno!

Talijansko skijalište na dohvat ruke nudi dovoljno sadržaja na stazi i oko nje za kompletan obiteljski odmor – za sve uzraste i sve razine skijaškog umijeća

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)