Crna Gora, jedina zemlja na svijetu koja u svom nazivu ima riječ „planina“ opravdano nosi ovo ime, budući da se više od 60% njenog teritorija nalazi na nadmorskoj visini iznad 1000 metara

Jedna od najljepših crnogorskih planina je Bjelasica, koja je u svom podnožju okružena gradovima: Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Berane. U tom čarobnom ambijentu Skijališta Crne Gore na najljepši način valorizuju potencijale netaknute prirode, parkova, planinskih vrhova, rijeka, jezera…

Ski centar Kolašin 1600 je već kvalitetno pozicioniran na mapi svih ljubitelja sniježnih sportova. Ovaj centar se sa pravom može nazvati i centralna točka ljetne ponude na crnogorskim planinama. Bazna stanica nalazi se na 1600 metara nadmorske visine. Na ovom lokalitetu nalazi se restoran i cafe bar „Troglava“. Ovdje u svako doba godine možete isprobati tradicionalna jela bjelasičkih krajeva i internacionalne specijalitete, te se osvježiti toplim i hladnim pićima. Najmlađi posjetitelji će se zabaviti u igraonici na otvorenom „Bambi“ na preko 300 kvadratnih metara površine.

Postojeći i novi objekti

Skijališta Crne Gore je tvrtka osnovana za upravljanje skijalištima: Kolašin 1600, koje je već izgrađeno, ski centrima Cmiljača, Žarski čija je izgradnja u tijeku. Tu su i budući ski centri koji će se tek izgraditi: Torine, Jelovica, planinskim centar Komovi i Eko-avanturistički park Komovi. Generalni koncept razvoja Skijališta Crne Gore ogleda se u valorizaciji postojećih aktivnih ski centara i izgradnji novih centara na području Bjelasice i Komova.

Prostornim planom posebne namjene za Bjelasicu i Komove planirana je izgradnja baznih naselja u podnožju ski centara. Prema planu su predviđena ukupno 224 kilometra ski staza na Bjelasici koje će biti pokrivene sa 52 lifta / žičare. Na njima je planirana izgradnja 53 hotela, 23 pansionska hotela apartmanskog tipa (kondo hoteli, apartmani i sl.), jedan hostel i jedan planinarski dom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)