Smješten u srcu regije Mont Blanc, Megève se nalazi na savršenoj lokaciji, samo sat vremena od zračne luke u Ženevi.

Do Megèvea se može doći dobrom mrežom autocesta, a ima i autobusnu stanicu. Željeznički kolodvor se nalazi u Sallanchesu, udaljenom 13 km.

Najšarmantnije selo u Alpama

U 18. stoljeću Megève je bio maleno poljoprivredno mjesto čiji su stanovnici živjeli u skladu s promjenom godišnjih doba. Dok je njezina obitelj redovito posjećivala Saint-Moritz u Švicarskoj, barunica Noémie de Rothschild je godine 1920. odlučila otvoriti skijalište u Francuskoj, jer se zaljubila u Megève Mont d’Arbois. Na baruničinu inicijativu sagrađeni su palača, golf teren i prve skijaške žičare. U sljedećim desetljećima Megève je dobro napredovao, ali ugodno seosko ozračje ostalo je isto. Uređene su ceste kojima su prolazile kočije koje vuku konji, a utemeljene su i autentične farme… Danas možete šetati slikovitim uličicama, razgledavati galerije i uživati u kavi na ugodnoj terasi kafića.

Nevjerojatno skijaško područje

Volite li zrnati snijeg, brzinu, adrenalin i dodir vjetra na licu? Ako je tako, očekuje vas 400 kilometara skijaških staza s pogledom na Mont-Blanc, na kojima je skijanje pravi užitak. U ovom je mjestu rođen Richard Gay, koji je osvojio brončanu medalju u mogul skijanju na Zimskim olimpijskim igrama 2002. u Salt Lake Cityju, a danas je, između ostalog, poznato i po organiziranju ski-cross i mogul skijaških kupova. Iako je skijalište ogromno, prilagođeno je za sve skijaške razine i zasigurno vam neće biti dosadno.

Širok raspon aktivnosti

Megève je zimi raj za ljubitelje skijanja, ali i tijekom ostatka godine u ponudi je obilje aktivnosti. U Le Palaisu, najvećem sportskom kompleksu u Alpama, uređeno je unutarnje klizalište, kao i ogromna penjališta, teniski tereni, wellness centar, prostorija za fitness od 1000 m2 te olimpijski bazen. Spa i aqua balneo područja omogućit će vam da se u potpunosti opustite, a roditelji i djeca doživjet će uzbuđenje života zahvaljujući 4S sanjkama i brojnim drugim atrakcijama. Šetače očekuju lijepe planinske staze, ljubitelji životinja uživat će u posjetu farmama i upoznati se sa sobovima, a mogu i večerati u jurti!

Uronite u francusku umjetnost življenja

Uživajte u lokalnim namirnicama i kušajte ukusne sireve u jedinstvenoj atmosferi. Znamo da je Francuska poznata po gastronomiji, ali Megève je službena prijestolnica planinske kuhinje! Bilo da ga posjetite za vikend ili ostanete duže, kombinacija slikovitih krajobraza i gastronomskih doživljaja najbolji je način da ponesete sa sobom uspomene koje će vas pratiti čitav život.

Leti kao ptica – Megève ima svoju zračnu luku

Okružena planinama Aiguilles Croches, koje nadvisuju Cote 2000, zračna luka Megève omogućuje svojim putnicima da uživaju u pogledu na nevjerojatan krajolik više od 50 godina. Zrakoplovna tvrtka Aérocime, sa sjedištem u Altiportu, organizira slikovite letove tijekom cijele godine. Zajedno sa svojim partnerom Mont-Blanc Hélicoptères, hotel Four Seasons Megève organizira skijaške safarije, kako bi potaknuo vaš avanturistički duh i odveo vas u Italiju ili na još netaknuta skijaška područja!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)