Najduža panoramska gondola na svijetu – Gold gondola, bijela prostranstva pokrivena snijegom i večernji provod u Zlatiboru, sigurno su dobar razlog za planiranje ovogodišnje sezone skijanja

Zlatiborska Gold gondola, službeno je puštena u rad 11. siječnja 2021. godine. Sa svojih impresivnih devet kilometara linije, preuzela je titulu najduže panoramske gondole na svijetu. Zlatiborska „zlatna“ gondola povezuje centar Zlatibora sa skijalištem Tornik. Tornik je ujedno i najviši vrh planine. S trenutnim kapacitetom od 800 putnika po satu u 72 zasebne kabine s po 10 mjesta, gondola pruža mnogobrojnim turistima nezaboravan doživljaj. Skijaši i ostali gosti mogu 25 minuta, koliko traje vožnja u jednom pravcu, uživati u živopisnim pejzažima Zlatibora.

Atraktivna međustanica

Ova panoramska žičara prelazi preko najljepših planinskih krajolika. Najatraktivnija vožnja je preko Ribničkog jezera, koje je tijekom cijele godine stjecište mnogobrojnih izletnika. Na Ribničkom jezeru nalazi se međustanica. je moguće napraviti pauzu i uživati u ljepoti pejzaža i umirujućem svjetlucanju vode, koje svakog posjetioca ispunjava mirom i blaženstvom.

Ovo zanimljivo skijalište možete pogledati na videu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)