U mirnom i šumovitom dijelu Slovenije, pod brdovitim Pohorjem, na udaljenosti od samo 17 kilometara, skrivaju se dva bisera – Rogla i Terme Zreče – koja čine neponovljivu kombinaciju skijaškog raja i toplog termalnog luksuza

Rijetko gdje na svijetu na tako malom prostoru priroda nudi toliko užitka kao na Pohorju, u istočnom dijelu Slovenije. Terme Zreče i Rogla dva su povezana turistička odredišta koja gostima nude, s jedne strane, jedinstven doživljaj skijanja, sanjkanja, grudanja i ostalih sniježnih radosti, a s druge strane, opuštanje u termalnim izvorima, autentičnom i jedinstvenom svijetu sauna u Sauna vasi, te u smirujućem wellnessu Idila koji crpi inspiraciju u netaknutoj prirodi Pohorja. Možete li zamisliti kako izgleda SKI&SPA dan na Rogli i u Termama Zreče?

Najprije SKI

Započnite ga bez žurbe – u toplom krevetu u Termama Zreče, dok vas u hotelskom restoranu čeka okrepljujući doručak i mirisna kava. Skijašku opremu već ste prethodnog dana ostavili u spremištu hotela, pa je samo trebate uzeti i ponijeti sa sobom. Na 20-minutnu vožnju očišćenom cestom put Rogle možete krenuti i besplatnim skijaškim autobusom koji će vas ostaviti na samom početku skijališta. A zatim? Tragovi skija u snijegu obećavaju uzbudljiv skijaški dan.

Nakon toga SPA

Nakon povratka s Rogle čeka vas opuštanje zagrijanih i razgibanih mišića u Termama Zreče, čija blagotvorna termalna voda ima izvrsno djelovanje na razgradnju mliječne kiseline i opuštanje mišićnog tkiva, da ne govorimo o duševnom raspoloženju. Pravo mjesto za to je Sauna vas, ugodni ambijent pohorskog kraja, gdje će se vaše tijelo osloboditi nakupljenog stresa i toksina. Pod u saunama obložen je pohorskim granitom, dok se oko vas širi miris drva i ljekovitog bilja. Ostaje samo da se prepustite zimskom sauna programu s pilingom i zračnim vrtlozima. Očekuje vas i odlična hotelska večera, a prije polaska na počinak, priuštite si masažu s vrećicama punjenim pohorskim ljekovitim travama u Wellnessu Idila.

Djeci na Rogli i u Termama Zreče ne može biti dosadno

Odlična je vijest da djeci na Pohorju ne može biti dosadno. Osim brčkanja u velikim bazenima, ili u dječjem bazenu, što je zabava za sebe, iskoristite predivnu prirodu oko termi i prošećite uz jezero, te po „Srčkovi učni poti“. Djeca koja skijaju uživat će u posebnim programima na stazi u Dječjem snježnom parku, a u pauzi od skijanja mogu posjetiti Pohorsko selo s didaktičkim igračkama i zabaviti se u društvu animatora. Djeca koja ne skijaju, mogu se sanjkati (čak i noću), ili okušati u hodanju na krpljama po čarobnom krajoliku.

Šetnja među krošnjama Pohorja

Gotovo sve generacije privlači nova avantura u ovom dijelu Europe: šetnja među krošnjama Pohorja na Rogli. Šetnica duga 1043 metra, 20 metara iznad zemlje, s adrenalinskim i edukativnim sadržajima, prolazi kroz krošnje drveća. Poseban je doživljaj jedinstven pogled iz ptičje perspektive, s 37 metara visokog opservatorija. Doživite prirodu Pohorja iz posve drukčijeg ugla!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)